Restauracja

restauracja w Ciechocinku

smaczna kuchnia kujawska

Restauracja Amazonka

Cieszymy się, że wybrali Państwo właśnie nasz lokal. Prosimy o zapoznanie się z naszym menu i wybranie dań na które mają Państwo ochotę. Kelner podejdzie za chwilę do Państwa, aby przyjąć zamówienie.

Życzymy smacznego.


Kto chce zjeść smacznie, zdrowo, do tego elegancko podane, ten niech wybierze restaurację „Amazonka” w 4-gwiazdkowym Hotelu Amazonka Conference & Spa w Ciechocinku. Pewnie, że wybór restauracji jest szeroki. Niewiele natomiast jest restauracji, które sprostają gustom, no i smakom, wszystkich gości. A taka jest właśnie restauracja „Amazonka” w Ciechocinku. Tutaj stawia się przede wszystkim na tradycyjną kuchnię polską. Specjałem są dania kujawskie, oparte na produktach lokalnych, bez dodatku konserwantów. Czarnina kujawska, pieczona kaczka po kujawsku, pierogi z gęsiną ręcznie robione czy wątróbka drobiowa to niektóre pozycje z bogatej listy dań restauracji „Amazonka” w Ciechocinku.

Czarnina kujawska, pieczona kaczka po kujawsku, pierogi z gęsiną ręcznie robione czy wątróbka drobiowa to niektóre pozycje z bogatej listy dań restauracji „Amazonka” w Ciechocinku. Nie tylko smakosza kuchni kujawskiej zadowoli to miejsce. Można zamówić dania, jak te, przygotowywane w domu, ale też te, które na stole stanowią rzadkość. Zaliczają się do nich m.in. rosół z wiejskiej kury albo – jak kto woli – zupa „Leśne runo” (z grzybami leśnymi i kluskami pietruszkowymi) na pierwsze danie, na drugie – schab pieczony z dzika lub na wielki apetyt: stek Tomahawk (największy stek w mieście). Na deser można zamówić przykładowo ananasy w cieście na gorąco albo ciasto własnego wypieku ze świeżymi owocami i bitą śmietaną. Do deseru warto dobrać kieliszek nalewki na naturalnych ekstraktach owocowych w paru smakach. Restauracja „Amazonka” jest także przygotowana na najmłodszych gości. Dzieciom serwuje chociażby naleśniki z owocami, zupę pomidorową z ręcznie robionymi kluskami oraz kotleciki z kurczaka. Kto dba o dietę, temu hotelowi wykwalifikowani kucharze też zaproponują odpowiednie, lekkie dania.

Potrawy powstają wyłącznie ze świeżych i naturalnych składników, są przygotowywane pod czujnym okiem Szefa Kuchni. Jest nim Radosław Danielak, piastujący funkcje kierownicze w najlepszych kuchniach od ponad 20 lat. Mówi się o nim, że z poszczególnych składników wyczarowuje swoiste, kulinarne dzieła sztuki. Ci, którzy wybierają pozycje z menu hotelowej restauracji, to potwierdzają. Radosław Danielak pilnuje, aby każdy posiłek, nawet najprostszy, zachwycał nie tylko smakiem, lecz i wyglądem oraz zapachem. Eleganckie, komfortowe wnętrza restauracji „Amazonka” bowiem zobowiązują. Tutaj wszystkie dania są podawane równie elegancko. O to dba personel restauracji. Otoczenie lokalu pozwala gościom na relaks przed posiłkiem albo po jego spożyciu. Hotel „Amazonka” położony jest w mieście, ale jednocześnie na łonie natury, w sąsiedztwie malowniczego Parku Zdrojowego. Można zrelaksować się w przytulnym patio albo w pobliżu romantycznej fontanny. Nie tylko hotelowi goście stołują się w „Amazonce”. Każdy może tutaj liczyć na dobry posiłek i profesjonalną obsługę, niezależnie, czy przy stoliku usiądzie jedna osoba, czy jest to impreza przygotowywana na ponad 200 ludzi. Restauracja „Amazonka” w Ciechocinku obsługuje ponadto imprezy okolicznościowe, jak bankiety, wesela, chrzciny, komunie, stypy czy urodziny. Odwiedzają ją również osoby z zewnątrz, np. turyści, którzy przyjechali poznać Ciechocinek i jego atrakcje. Jeżeli są po raz pierwszy, a planują kolejną wizytę w tym mieście, z reguły pojawią się też wtedy ponownie w restauracji „Amazonka” w Ciechocinku. Do dyspozycji hotelu, jak i hotelowej restauracji „Amazonka” w Ciechocinku, pozostaje obszerny parking. Restauracja jest czynna przez wszystkie dni tygodnia, w godz. od 13.00 do 22.00. Warto wcześniej zarezerwować stolik.

Rezerwacja stolików

tel. 54 230 01 00

Restauracja Ciechocinek

Wykwalifikowany personel dba o każdy, nawet najdrobniejszy element, począwszy od apetycznego wyglądu dań serwowanych w naszej restauracji, przez elegancki wystrój stołów i oprawę muzyczną, aż po miłą, profesjonalną obsługę. Dzięki temu możecie cieszyć się nie tylko przyjemnością dla swoich kubków smakowych, ale także doznaniami, które rozpieszczą każdy z Waszych zmysłów.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości Restauracja „Amazonka” w Ciechocinku oferuje nietuzinkowe menu inspirowane przede wszystkim tradycyjną kuchnią polską. Bogactwo smaków i aromatów, a także wyjątkowe kompozycje na każdym talerzu sprawiają, że nasze dania stanowią swoiste dzieła sztuki.

Wyjątkowe kompozycje potraw, które powstają wyłącznie ze świeżych i naturalnych składników, są przygotowywane pod czujnym okiem Szefa Kuchni, który dokłada wszelkich starań, aby były one idealne nawet w najdrobniejszym detalu. Właśnie dlatego nasze posiłki sprostają gustom nawet najbardziej wymagających Gości.

DANIA KUCHNI KUJAWSKIEJ

300 ml
suszone owoce / kluski ziemniaczane
900 g
buraczki zasmażane / kopytka domowe / sos z jabłkami
6 szt.
czerwona kapusta z rodzynkami / boczek wędzony / cebula

DANIA KUCHNI KUJAWSKIEJ

300 ml
suszone owoce / kluski ziemniaczane
900 g
buraczki zasmażane / kopytka domowe / sos z jabłkami
6 szt.
czerwona kapusta z rodzynkami / boczek wędzony / cebula

Przekąski

100 g
cebula / ogórek kiszony / żółtko / masło / francuska musztarda / pieczywo
100 g
sałata / kapary / oliwki / ser Formaggio Duro / pomidory cherry / balsamico / pieczywo
200 g
masło / cebula / czosnek /
200 g
kompozycja sałat / warzywa / grillowany kurczak / śliwki suszone / pleśniowy ser / vinegret ziołowy / pieczywo

Przekąski

100 g
cebula / ogórek kiszony / żółtko / masło / francuska musztarda / pieczywo
100 g
sałata / kapary / oliwki / ser Formaggio Duro / pomidory cherry / balsamico / pieczywo
200 g
masło / cebula / czosnek /
200 g
kompozycja sałat / warzywa / grillowany kurczak / śliwki suszone / pleśniowy ser / vinegret ziołowy / pieczywo

ZUPY

300 ml
ręcznie robiony makaron / marchewka / pietruszka
300 ml
suszone owoce / kluski ziemniaczane
300 ml
jogurt / zsiadłe mleko / buraczki / rzodkiewka / ogórek / koper / jajko
300 ml
wędzony ser / kwaśna śmietana

ZUPY

300 ml
ręcznie robiony makaron / marchewka / pietruszka
300 ml
suszone owoce / kluski ziemniaczane
300 ml
jogurt / zsiadłe mleko / buraczki / rzodkiewka / ogórek / koper / jajko
300 ml
wędzony ser / kwaśna śmietana

DANIA GŁÓWNE

180 g
kapusta kiszona zasmażana / puree ziemniaczane Wódka -
Toruńska Strong Collection 50% - 12,00 / 4cl
450g
kiszona kapusta zasmażana / puree ziemniaczane / chrzan / musztarda
300 g
polędwiczka wieprzowa / pomidory cherry / szpinak / ser Fromaggio Duro
200 g
warzywa z patelni / sos pieprzowy / frytki stekowe
200 g
ciecierzyca z suszonymi pomidorami / warzywa z patelni / sos maślano-cytrynowy
900 g
buraczki zasmażane / kopytka domowe / sos z jabłkami

Desery

150g
karmelizowany cukier / świeże owoce
200 g
świeże owoce / sos czekoladowy / bita śmietana
150 g
Świeże owoce / bita śmietana

Desery

150g
karmelizowany cukier / świeże owoce
200 g
świeże owoce / sos czekoladowy / bita śmietana
150 g
Świeże owoce / bita śmietana

Do deserów proponujemy kieliszek nalewki na naturalnych ekstraktach owocowych o smaku:

– aronii – 10,00 / 4cl – wiśni – 10,00 / 4cl – czarnej porzeczki – 10,00 / 4cl – czerwonej porzeczki – 10,00 / 4cl


Dania dla najmłodszych

250 ml
ręcznie robiony makaron
120 g
zapieczone z serem podane z surówką, frytkami i ketchupem
2 szt.
podane z polewą czekoladową i bitą śmietaną

Dania dla najmłodszych

250 ml
ręcznie robiony makaron
120 g
zapieczone z serem podane z surówką, frytkami i ketchupem
2 szt.
podane z polewą czekoladową i bitą śmietaną

Poznaj naszego Szefa Kuchni!

To on skomponował z myślą o Gościach autorskie menu oparte o tradycyjną kuchnię kujawską. Dowiedz się więcej