nowoczesna sala weselna
wymarzone wesele w Ciechocinku
Nowoczesne wnętrza, a jednocześnie stylowe wykończenie i modne dodatki, przytulne patio z romantyczną fontanną, cicha spokojna okolica w sąsiedztwie urokliwego Parku Zdrojowego w Ciechocinku sprawią, że ten wyjątkowy dzień będzie miał odpowiednią oprawę i rangę. Do tego znakomita kuchnia oferująca szeroki wachlarz doskonałych potraw oraz miła, profesjonalna obsługa sprawią, że ta wyjątkowa uroczystość, będzie dla Państwa i wszystkich zaproszonych Gości niezapomnianym przeżyciem.

nowoczesna
sala weselna w Ciechocinku
Za każdym razem cały sztab ludzi koordynuje przebieg każdego z wesel. Począwszy od doświadczonego konsultanta weselnego, którzy dba o to, aby ten dzień był dokładnie taki jak sobie wymarzyliście, przez naszego Szefa Kuchni Radosława Danielaka, kucharzy i cukierników, którzy wspólnie troszczą się o wszystkie dania serwowane na każdym z wesel, po kelnerów i barmanów, którzy dbają o wyjątkową oprawę tej uroczystości oraz o najdrobniejsze szczegóły jak to, aby wódka na wesele była zima i gorzka…
Zróżnicowane powierzchniowo sale weselne, które znajdują się w naszym hotelu pozwalaną nam nam zorganizować dostojny, a za razem kameralny i przytulny obiad po ślubie dla kilku osób, po całonocne wesele z poprawinami dla blisko 240 osób. Dbamy, aby każda uroczystość weselna była dla Gości weselnych była niezapomnianym przeżyciem. Stąd proponujemy innowacyjne rozwiązania takie jak pokazy barmańskie, pokazy kulinarne czy open bary gdzie Goście mogą spożywać nieograniczone ilości wyśmienitych drinków serwowanych przez naszych doświadczonych barmanów. Posiadamy również bardzo modne wódki weselne z spersonalizowanymi etykietami. Wiele Par Młodych powierza naszemu hotelowemu cukiernikowi upieczenie smakowitych tortów oraz ciast, które doskonale uzupełniają całość imprezy. Popularnością cieszą się również stoły tematyczne (z kuchnią śródziemnomorską – owoce morza, z kuchnią japońską – sushi, z kuchnią amerykańską – steki, z kuchnią polską – wyrabiane w hotelu wędliny, również z dziczyzną, wypiekane w hotelu chleby)
Wyjątkowe architektura obiektu oraz samo położenie hotelu sprawia, że wiele Par Młodych wybiera hotel Amazonka Conference & SPA oraz okolice hotelu na plenery fotograficzne – zaczynając od ciechocińskich tężni po toruńską starówkę. Z uwagi, że jest to największa tego typu sala weselna w pobliżu Torunia chętnie wybierana jest przez Nowożeńców w całego województwa kujawsko – pomorskiego, a za sprawą bliskości autostrady A1 jest chętnie wybierana przez Gości z kraju i zagranicy.
Dekoracje weselne w naszym wykonaniu
ciężki dym, napis miłość, dekoracja światłem










Każda sala weselna w naszym hotelu jest wyposażona w wiele wyjątkowych elementów. Dodatkowo nasza największa sala (na 240 osób) posiada wysokiej klasy nagłośnienie oraz sprzęt multimedialny (projektory o wysokiej rozdzielczości oraz dwa ekrany projekcyjne o łącznej powierzchni przekraczającej 25 metrów kwadratowych. Wiele Par Młodych wykorzystuje to do prezentacji życzeń dla rodziców oraz zdjęć ze swojego życia. Nie bez znaczenia jest fakt, że każda sala weselna w naszym hotelu posiada profesjonalny parkiet taneczny nad którym zamontowane są wysokiej klasy światła efektowe, które sprawią, że każdy Gość weselny poczuje się jak na prawdziwej imprezie tanecznej. Cały hotel, a w szczególności nasze sale weselne posiadają wysokowydajne układy klimatyzacyjne. To za ich sprawą o każdej porze roku w hotelu panuje stała temperatura.
kameralny i dostojny
obiad weselny w Ciechocinku

Dla osób, które chcą ten dzień przeżyć wyłącznie w gronie najbliższych przygotowaliśmy kameralne obiady weselne, które doskonale sprawdzą się jako wykwintny obiad po ślubie. Pięknie udekorowany stół weselny i uroczysta oprawa za sprawą dostojnej obsługi kelnerskiej uzupełnią powagę ślubnej ceremonii. Jesteśmy w stanie takie uroczystości wzbogacić o nastrojową muzykę graną na żywo przez zawodowego pianistę lub inne atrakcje o których Państwo marzycie w tym wyjątkowym dniu. Bez problemu przygotujemy taką uroczystość już za kwotę 79 złotych od osoby.
Wszystko w jednym miejscu
wesele, nocleg i poprawiny

Nasz hotel to nie tylko nowoczesna sala weselna w Ciechocinku, dogodna lokalizacja obiektu, profesjonalna obsługa kelnerska i smaczne dania po ręki doświadczonego Szefa Kuchni. To przede wszystkim komfortowe noclegi, dzięki którym będziecie Państwo mieli możliwość zregenerowania sił i odprężenia się z po wyjątkowym weselu. Nasz hotel bez trudu ugości 140 Gości weselnych.
Nasze pokoje zostały zaaranżowane tak, aby każdy czuł się w nich komfortowo, a wygodne łóżka sprawią, że doskonale w nich Państwo wypoczniecie po wielogodzinnej zabawie weselnej. Do dyspozycji naszych Gości weselnych oddaliśmy 37 nowoczesnych pokoi dwuosobowych, dwuosobowych de Luxe oraz 2 dwupokojowe Apartamenty, z których jeden jest do dyspozycji Pary Młodej!
zabawy dla najmłodszych
weselne atrakcje dla dzieci
Na weselach organizowanych w naszym hotelu dbamy o wszystkich Gości – również o tych najmłodszych! Nasze sale weselne nie posiadają barier architektonicznych. Bez problemu można do nich wjechać wózkiem dziecięcym. Znamy gusta kulinarne najmłodszych z myślą o nich mamy specjalne dania, które są zdrowe i smaczne. Do tego atrakcyjnie podane sprawią, że na długo zapadną w dziecięcej pamięci! Doskonale znamy potrzeby dzieci stąd w naszym hotelu znajduje się sala zabaw pełna atrakcji dla dzieci. Dla najmniejszych czeka basen pełen kolorowych piłeczek, dla większych są gry i zabawki, ale to profesjonalni animatorzy sprawią, że dzieci będą miały doskonale wypełniony czas, gdy rodzice będą tańczyć na parkiecie z pozostałymi weselnikami. Gdy dopisuje pogoda chętnie przenosimy zabawy na bezpieczny, nowoczesny hotelowy plac zabaw – gdzie animatorzy mają przygotowane moc szalonych atrakcji (od wielkich baniek mydlanych, po budowanie na czas konstrukcji z wielkich klocków). Dla większych dzieci organizujemy turnieje bilardowe oraz darta.

propozycje Szefa Kuchni
menu na wesele
Wybierzecie jeden z pakietów, który najbardziej Wam odpowiada lub skontaktujcie się z nami, a my stworzymy unikalne menu z myślą o Was. Mamy doświadczenie w daniach bezglutenowych, wegetariańskich, wegańskich oraz koszernych. Wystarczy, że zgłosicie nam taką potrzebę!
Perłowy
275 złotych / osoba
Zupa (1 porcja na osobę)
- Rosół z wiejskiej kury z makaronem domowym
- Zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami
- Krem z pora
- Krem z pomidorów z bazylią
Dania główne – 4 rodzaje (2,5 porcji na osobę)
- Kotlet schabowy w złocistej panierce
- Kieszonki z indyka ze szpinakiem i serem
- Kulki drobiowe w płatkach kukurydzianych
- Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Zraziki ze schabu w sosie pomidorowym
- Pieczeń z marynowanej karkówki w sosie śliwkowym zapiekana z mozzarellą
Dodatki skrobiowe – 3 rodzaje
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
- Ryż z warzywami
- Kluski śląskie
- Kasza jęczmienna z warzywami
- Frytki
Dodatki warzywne – 3 rodzaje
- Surówka z kapusty białej lub pekińskiej
- Surówka z marchewki z brzoskwiniami
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z selera z rodzynkami i winegretem
- Kapusta zasmażana
- Buraczki zasmażane
- Jarzyny z wody
- Fasolka szparagowa z bułką i masłem
Zimne zakąski – 5 rodzajów (2,5 porcji na osobę)
- Galantyna drobiowa z suszonym owocami
- Roladka z polędwiczki wieprzowej
- Ruloniki ze schabu z musem chrzanowym
- Schab pieczony ze śliwkami
- Paleta pasztetów z grzybami i wątróbką drobiową
- Dzwonka z pstrąga w galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Szynka faszerowana sałatką z jajkiem
- Śledzik marynowany na trzy sposoby
Kolacja gorąca – 1 zupa i 2 dania główne (1 zupa i 1,5 porcji dania ciepłego na osobę)
- Żurek na zakwasie z białą kiełbasą
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Flaki wołowe
- Szaszłyk drobiowy z ryżem
- Golonka pieczona
- Żeberka po wiejsku z kapustą kiszoną
- Eskalopki ze schabu w sosie z pieczarek z pieczonymi ziemniakami
- Ryba zapiekana z mozzarellą




Brylantowy
320 złotych / osoba
Przystawki (1 porcja na osobę)
- Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem
- Rolada szpinakowa z łososiem na bukiecie sałat z sosem ziołowym
- Terina z ryb morskich z sosem kawiorowym
Zupa (1 porcja na osobę)
- Rosół z wiejskiej kury z makaronem domowym
- Zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa cebulowa
- Zupa królewska z migdałami, rodzynkami, kurczakiem i warzywami
- Zupa pieczarkowa
- Krem z kurek
- Krem z pomidorów z bazylią
- Krem z cukinii z krewetkami
Dania główne – 5 rodzajów (3 porcje na osobę)
- Kotlet schabowy w złocistej panierce
- Kieszonki z indyka ze szpinakiem i serem
- Kotlet de volaille
- Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Pieczeń z marynowanej karkówki w sosie śliwkowym
- Pieczeń z karkówki w sosie myśliwskim
- Pieczone udko z kaczki w sosie z jabłkami
- Polędwiczki wieprzowe z kurkami
- Polędwiczki wieprzowe
- Kieszonki ze schabu ze szpinakiem i mozzarellą
- Roladka z polędwiczki z musem drobiowym
- Udka drobiowe faszerowane pieczarkami i papryką
- Eskalopki z indyka
- Filet z kurczaka zapiekany z serem lazur i grzybami
- Pstrąg smażony z cytryną
Dodatki skrobiowe – 3 rodzaje
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
- Ryż z warzywami
- Kluski śląskie
- Kasza jęczmienna z warzywami
- Frytki
Dodatki warzywne – 3 rodzaje
- Surówka z kapusty białej lub pekińskiej
- Surówka z marchewki z brzoskwiniami
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z selera z rodzynkami i winegretem
- Kapusta zasmażana
- Buraczki zasmażane
- Jarzyny z wody
- Fasolka szparagowa z bułką i masłem
Zimne zakąski – 6 rodzajów (4 porcje na osobę)
- Galantyna drobiowa z suszonym owocami
- Szynka szwarcwaldzka z melonem i winogronami
- Tatar wołowy
- Roladka z polędwiczki wieprzowej
- Ruloniki ze schabu z musem chrzanowym
- Marynowane polędwiczki z żurawiną
- Schab pieczony ze śliwkami
- Babeczki faszerowane serkiem ziołowym i warzywami
- Tymbaliki drobiowe
- Paleta pasztetów z grzybami i wątróbką drobiową
- Dzwonka z pstrąga w galarecie
- Indyk z wątróbką w maladze
- Tymbaliki z łososia z warzywami
- Terina z ricotty
- Śledzik marynowany na trzy sposoby
Kolacja gorąca – 1 zupa i 2 dania główne (1 zupa i 2 porcje dania ciepłego na osobę)
- Żurek na zakwasie z białą kiełbasą
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Zupa tajska
- Flaki wołowe
- Szaszłyk drobiowy z ryżem
- Golonka pieczona
- Żeberka po wiejsku z kapustą kiszoną
- Eskalopki ze schabu w sosie z pieczarek z pieczonymi ziemniakami
- Ryba zapiekana z mozzarellą
Dla Gości weselnych mamy specjalną ofertę noclegową.
Diamentowy
380 złotych / osoba
Przystawki (1 porcja na osobę)
- Łosoś marynowany na bukiecie sałat z sosem z miodu i musztardy francuskiej
- Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem, suszonymi pomidorami i kulkami mozzarelli
- Rolada szpinakowa z łososiem na bukiecie sałat z sosem ziołowym
- Terina z ryb morskich z sosem kawiorowym warzywami
- Śledzik marynowany
Zupa (1 porcja na osobę)
- Rosół z wiejskiej kury z makaronem domowym
- Zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa cebulowa
- Zupa królewska z migdałami, rodzynkami, kurczakiem i warzywami
- Zupa z borowików z kluseczkami
- Krem z kurek
- Krem z pomidorów z bazylią
- Krem z cukinii z krewetkami
- Krem z pora
- Zupa pieczarkowa
Dania główne – 6 rodzajów (3,5 porcji na osobę)
- Kotlet schabowy w złocistej panierce
- Kieszonki z indyka ze szpinakiem i serem
- ?Cordon blue? z szynką i serem
- Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Zrazy wołowe w sosie grzybowym
- Pieczeń z karkówki
- Sztufada wołowa w sosie własnym
- Pierś z kaczki w sosie rodzynkowym
- Pieczone udko z kaczki w sosie z jabłkami
- Polędwiczki wieprzowe z kurkami
- Roladka z polędwiczki z musem drobiowym
- Kieszonki ze schabu ze szpinakiem i mozzarellą
- Udka drobiowe faszerowane pieczarkami i papryką
- Eskalopki z indyka
- Filet z kurczaka zapiekany z serem lazur i grzybami
- Łosoś z rusztu w sosie cytrynowym
- Smażony sandacz z cytryną
Dodatki skrobiowe – 4 rodzaje
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
- Ryż z warzywami
- Kluski śląskie
- Kasza jęczmienna z warzywami
- Frytki
Dodatki warzywne – 4 rodzaje
- Surówka z kapusty białej lub pekińskiej
- Surówka z marchewki z brzoskwiniami
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z selera z rodzynkami i winegretem
- Kapusta zasmażana
- Buraczki zasmażane
- Jarzyny z wody
- Fasolka szparagowa z bułką i masłem
Zimne zakąski – 7 rodzajów (5 porcje na osobę)
- Galantyna drobiowa z suszonym owocami
- Szynka szwarcwaldzka z melonem i winogronami
- Tatar wołowy
- Roladka z polędwiczki wieprzowej
- Ruloniki ze schabu z musem chrzanowym
- Marynowane polędwiczki z żurawiną
- Schab pieczony ze śliwkami
- Babeczki faszerowane serkiem ziołowym i warzywami
- Tymbaliki drobiowe
- Paleta pasztetów z grzybami i wątróbką drobiową
- Dzwonka z pstrąga w galarecie
- Tymbaliki z łososia z warzywami
- Śledzik marynowany na trzy sposoby
Kolacja gorąca – 1 zupa i 2 dania główne (1 zupa i 2 porcje dania ciepłego na osobę)
- Żurek na zakwasie z białą kiełbasą
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Zbójnicka gulaszowa
- Zupa tajska
- Flaki wołowe
- Arabska z klopsikami, soczewicą, ryżem i papryką
- Szaszłyk drobiowy z ryżem
- Golonka pieczona na kiszonej kapuście
- Pieczeń z szynki w sosie własnym
- Żeberka po wiejsku z kapustą kiszoną
- Eskalopki ze schabu w sosie z pieczarek z pieczonymi ziemniakami
- Pstrąg smażony z cytryną
- Ryba zapiekana z mozzarellą
Spotkajmy się i omówmy Wasze wesele
Wiemy, że przed tym ważnym w życiu dniem macie pełno pytań. Chętnie na wszystkie odpowiemy! Zadzwońcie lub napiszcie bezpośrednio do naszych konsultantów weselnych w celu umówienia spotkania. Są do Państwa dyspozycji 7 dni w tygodniu (po uprzednim ustaleniu terminu).
Doradcy weselni Hotelu Amazonka Conference & SPA
tel. 54 230 01 20 lub 723 683 632
mail. weselemarzen@hotelamazonka.pl
