Kujawy od kuchni

Menu inspirowane tradycją

W naszej restauracji dominują autentyczne produkty regionalne

Pełna aromatu i charakteru dziczyzna z kujawskich lasów czy delikatna i soczysta jagnięcina z mazurskich pastwisk. To właśnie z tych składników powstają dania, które łączą w sobie smak tradycji z nuta nowoczesności.

Serwujemy również sery i inne lokalne specjały, tworzone z pasją przez sprawdzonych, regionalnych producentów.

Nad całością czuwa nasz Szef Kuchni Rafał Cichocki, który z dbałością o każdy detal komponuje dania pełne smaku, elegancji i sezonowej świeżości.

Menu sezonowe

Królewski czas szparagów!

Zapraszamy w kulinarną podróż, w której królują świeże, zielone szparagi!
W letnim menu czekają aromatyczne propozycje, takie jak chłodnik, szparagi w kremowym sosie gorgonzola czy szparagi z czosnkiem i sadzonym jajkiem.

Nowe menu letnie  w Restauracji Amazonka!

JAGNIĘCINA

Jeśli szukasz najlepszej jagnięciny w Ciechocinku, trafiłeś we właściwe miejsce!

Nasza jagnięcina pochodzi z własnej ekologicznej hodowli na Mazurach. Specyfikacja gatunku naszych jagniąt pozwala na karmienie ich wyłącznie nieprzetworzoną żywnością, co sprawia, że mięso zachowuje naturalny smak i pozbawione jest sztucznych dodatków.

Charakteryzuje się cienką warstwą tłuszczu, przez co jest polecana przez dietetyków jako doskonały element zdrowej diety. Jej wyjątkowy smak i ciemny kolor, przypominający dziczyznę, sprawiają, że jest ona ceniona przez koneserów kuchni na całym świecie.

Poznaj naszego szefa kuchnii
Rafał Cichocki, korzysta wyłącznie z naturalnych składników oraz lokalnych, ekologicznych produktów, tworząc autorskie dania, które łączą tradycyjne kujawskie smaki z nowoczesnymi akcentami. Każde danie to wyjątkowe doznanie kulinarne!
Imprezy okolicznościowe
Organizujemy wyjątkowe przyjęcia okolicznościowe, wesela, komunie i jubileusze, zapewniając niezapomnianą atmosferę i profesjonalną obsługę.
Poznaj ofertę

Aktualności

Galeria