
Sezon na szparagi
Od 12 maja zapraszamy do skosztowania naszego nowego menu sezonowego.

Przystawki
Zielone szparagi zapiekane w sosie gorgonzola,
podane z pomidorkami koktajlowymi i czosnkową bagietką.
300g
59
Zielone szparagi z czosnkiem i sadzonym jajkiem,
podane z cebulą, pomidorkami koktajlowymi, blanszowanym szpinakiem w emulsji maślanej, posypane prażonymi migdałami i serwowane z czosnkową bagietką.
300g
59
2 jajka sadzone na młodych ziemniaczkach,
podane z omastą boczkową, koperkiem i słodko-kwaśną mizerią.
350g
28

Wiosenne zupy z nowalijek
Botwinka zaciągnięta śmietaną,
z tłuczonymi ziemniakami i boczkiem.
300ml
24
Parzybroda na młodej kapuście,
z warzywami i koperkiem.
300ml
18

Danie główne
Goloneczka z kością na młodej kapuście z koperkiem,
podana z ziemniakami z patelni oraz chrzanem i musztardą.
350g do 400g z kością.
29
Pstrąg tęczowy z dzikim brokułem i groszkiem cukrowym,
podany na puree z batatów i sosem śmietanowym.
200g
59
Comber z jelenia na sosie z marynowanego pieprzu,
podany z pieczonymi ziemniaczkami z rozmarynem, młodą marchewką i zieloną sałatą pak-choi.
200g
99