
Kujawy od kuchni
Menu inspirowane tradycją
W naszej restauracji dominują autentyczne produkty regionalne
Pełna aromatu i charakteru dziczyzna z kujawskich lasów czy delikatna i soczysta jagnięcina z mazurskich pastwisk. To właśnie z tych składników powstają dania, które łączą w sobie smak tradycji z nuta nowoczesności.
Serwujemy również sery i inne lokalne specjały, tworzone z pasją przez sprawdzonych, regionalnych producentów.
Nad całością czuwa nasz Szef Kuchni Rafał Cichocki, który z dbałością o każdy detal komponuje dania pełne smaku, elegancji i sezonowej świeżości.

Menu sezonowe
Królewski czas szparagów!
Zapraszamy w kulinarną podróż, w której królują świeże, zielone szparagi!
W nowym sezonowym menu czekają aromatyczne propozycje, takie jak szparagi w kremowym sosie gorgonzola czy szparagi z czosnkiem i sadzonym jajkiem.
Nie zabraknie też wiosennych inspiracji z pomidorkami koktajlowymi i chrupiącą bagietką, lekkich, świeżych i pełnych smaku.
Nowe menu dostępne już od poniedziałku w Restauracji Amazonka!

JAGNIĘCINA
Jeśli szukasz najlepszej jagnięciny w Ciechocinku, trafiłeś we właściwe miejsce!
Nasza jagnięcina pochodzi z własnej ekologicznej hodowli na Mazurach. Specyfikacja gatunku naszych jagniąt pozwala na karmienie ich wyłącznie nieprzetworzoną żywnością, co sprawia, że mięso zachowuje naturalny smak i pozbawione jest sztucznych dodatków.
Charakteryzuje się cienką warstwą tłuszczu, przez co jest polecana przez dietetyków jako doskonały element zdrowej diety. Jej wyjątkowy smak i ciemny kolor, przypominający dziczyznę, sprawiają, że jest ona ceniona przez koneserów kuchni na całym świecie.



Aktualności





