JESIENNE sezoNOWE MENU Zapraszamy do Restauracji Hotelu Amazonka na wyjątkowe jesienne menu, inspirowane bogactwem sezonowych składników.To czas, gdy na talerzu królują aromaty lasu, delikatne kremy i rozgrzewające dania główne, które łączą tradycję polskiej kuchni z nowoczesnym akcentem. Przystawka / Starter Roladka z rostbefu zł42podana z musem chrzanowym, marynowanymi rydzami, rukolą, cebulką, jabłuszkiem kaparowym, kremowym sosem anchois & sosem musztardowo–miodowym, z płatkami parmezanu i czosnkową grzanką.Roast Beef Roulade with horseradish mousse, pickled saffron milk caps, ruccola, onion, caperberry, creamy anchovy sauce & honey–mustard dressing, topped with Parmesan shavings and served with a garlic crostini. Zupy / Sups Krem z pieczonego buraka zł21z wędzonym twarogiem, podany z kwaśną śmietaną i chrupiącymi pestkami słonecznika.Roasted Beetroot Cream Soup with smoked cottage cheese, sour cream, and roasted sunflower seeds. Krem z dyni na mleczku kokosowym zł21z marynowanym imbirem i pikantną ciecierzycą.Pumpkin & Coconut Cream Soup with pickled ginger and spiced chickpeas. Dania główne / Main Courses Golonka z kością~ 400–500 gzł49Powoli pieczona w sekretniej bejcy, soczysta i pełna aromatu. Podana z zasmażaną kapustą kiszoną, złocistymi ziemniakami oraz dodatkiem musztardy i chrzanu.Pork Knuckle on the Bone ~ 400–500 g Slow-roasted in a secret marinade, juicy and aromatic. Served with braised sauerkraut, golden roasted potatoes, and a side of mustard and horseradish Pierś z kurczaka z kostką ~ 300–350 gzł45Kurczak supreme podany z frytkami stekowymi, grillowaną kukurydzą, surówką coleslaw i sosem amerykańskim. Chicken Breast with Bone ~ 300–350 g served with steak fries, grilled corn, fresh coleslaw, and American-style sauce. Stek z halibuta ~ 200 gzł79podany na fasolce szparagowej z puree kalafiorowym, sosem z szyjek rakowych, karmelizowaną cytryną i oliwą pietruszkową.Halibut Steak ~ 200 g served on green beans with cauliflower purée, crayfish-tail sauce, caramelized lemon, and parsley oil. Deser / Dessert Jesienne ciasto ze śliwkam zł19Autumn Plum Cake LISTA ALERGENÓW DanieAlergenyRoladka z rostbefugluten, mleko, ryby, musztarda, selerKrem z pieczonego burakamleko, nasiona (słonecznik)Krem z dyni na mleczku kokosowymrośliny strączkowe (ciecierzyca)Golonka z kościąmusztarda, selerPierś z kurczaka z kostkąmleko, jaja, musztardaStek z halibutaryby, skorupiaki, mlekoJesienne ciasto ze śliwkamigluten, jaja, mleko Pobierz kartę Aktualności Zabezpieczone: black-friday Brak zajawki, ponieważ wpis jest zabezpieczony hasłem. Sprawdź Menu listopad Menu listopadowe z Gęsiną Kołudzką w roli głównej. Sprawdź Taneczne Piątki Listopad Taneczne Piątki w Listopadzie Sprawdź Taneczne Piątki Październik Zapraszamy na bal andrzejkowy 2025 Sprawdź Bal Sylwestrowy 2025 Zapraszamy na Bal Sylwestrowy 2025 Sprawdź Menu sezonowe Menu pełne jesieni Sprawdź Taneczne Piątki Październik Zapraszamy na bal andrzejkowy 2025 Sprawdź Bal Andrzejkowy 2025 Zapraszamy na bal andrzejkowy 2025 Sprawdź Historia Hotelu Amazonka Szukaliśmy i jesteśmy w szoku, jak długo nasza retaruacja serwowała dania dla wojowników . Jesteśmy dumni z naszy dokonań i szefa kuchni! Sprawdź Bal Sprawdź Taneczne Piątki we wrześniu Sprawdź Oferta specjalna SPA Sprawdź Vistula Sounds Sprawdź Taneczne piątki w sierpniu Sprawdź Millenials Night Vol3 Sprawdź Taneczne piątki w lipcu DJ PAWEŁ 18.07 DEJW EVENTS 04.07 11.07 25.07 REZERWACJA: +48 604 67 89 58 Sprawdź Taneczny piątek i Mini menu Sprawdź Bardzo lubimy zwierzaki! Sprawdź Prezent na Dzień Mamy – Voucher na Pyszny Obiad w Restauracji Sprawdź Menu sezonowe Sprawdź Idealny prezent na Dzień Mamy! Sprawdź Singiel w Ciechocinku 2025 Sprawdź Wyjątkowy prezent na Dzień Babci i Dziadka – Pakiet „Relaks dla Seniorów” w Ciechocinku Zobacz wpis Sprawdź