Menu

Pakiet Diamentowy

Menu
 

Przystawki 1 na osobę - do ustalenia przed uroczystością

Łosoś marynowany na bukiecie sałat z sosem z miodu i musztardy francuskiej
Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem, suszonymi pomidorami i kulkami mozzarelli
Rolada szpinakowa z łososiem na bukiecie sałat z sosem ziołowym
Terina z ryb morskich z sosem kawiorowym

Zupa do wyboru 1 na osobę - do ustalenia przed uroczystością

Rosół z wiejskiej kury z makaronem domowym
Zupa serowa z kurczakiem i pieczarkami
Zupa cebulowa
Zupa królewska z migdałami, rodzynkami, kurczakiem i warzywami
Zupa z borowików z kluseczkami
Krem z kurek

Krem z pomidorów z bazylią
Krem z cukinii z krewetkami
Krem z pora
Zupa pieczarkowa

Dania główne 6 rodzajów - do ustalenia przed uroczystością ( 3,5 porcji na osobę)

Kotlet schabowy w złocistej panierce
Kieszonki z indyka ze szpinakiem i serem
"Cordon blue" z szynką i serem
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Pieczeń z karkówki
Sztufada wołowa w sosie własnym
Pierś z kaczki w sosie rodzynkowym
Pieczone udko z kaczki w sosie z jabłkami
Polędwiczki wieprzowe z kurkami
Roladka z polędwiczki z musem drobiowym
Kieszonki ze schabu ze szpinakiem i mozzarellą
Udka drobiowe faszerowane pieczarkami i papryką
Eskalopki z indyka
Filet z kurczaka zapiekany z serem lazur i grzybami
Łosoś z rusztu w sosie cytrynowym
Smażony sandacz z cytryną

Dodatki skrobiowe 4 rodzaje - do ustalenia przed uroczystością

Ziemniaki z wody
Ziemniaki pieczone
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kasza jęczmienna z warzywami
Frytki

Dodatki warzywne 4 rodzaje do ustalenia przed uroczystością

Surówka z kapusty białej lub pekińskiej
Surówka z marchewki z brzoskwiniami
Surówka z kapusty czerwonej
Surówka selera z rodzynkami i vinegretem
Kapusta zasmażana
Buraczki zasmażane
Jarzyny z wody
Fasolka szparagowa z bułką i masłem

Deser 1 na osobę - do ustalenia przed uroczystością

Kompozycja lodów z owocami
Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi
Wiśnie po parysku z lodami bakaliowymi
Panna Cotta z sosem truskawkowym w płatkach czekolady
Sorbet owocowy
Mus czekoladowy z wiśniami

Zimne zakąski 7 rodzajów - do ustalenia przed uroczystością ( 5 porcji na osobę)

Galantyna drobiowa z suszonym owocami
Szynka szwarcwaldzka z melonem i winogronami
Tatar wołowy
Roladka z polędwiczki wieprzowej
Ruloniki ze schabu z chrzanem
Marynowane polędwiczki z żurawiną
Schab pieczony ze śliwkami
Babeczki faszerowane serkiem ziołowym i warzywami
Tymbaliki drobiowe
Paleta pasztetów z grzybami oraz z wątróbką drobiową
Dzwonka z pstrąga w galarecie
Tatar z łososia wędzonego z kaparami, kawiorem
Tymbaliki z łososia z warzywami
Śledzik marynowany

Sałatki 3 rodzaje - do ustalenia przed uroczystością

Grecka (mix sałat, ogórek, pomidor, oliwki, feta, papryka, czerwona cebula, vinegret)
Francuska (mix sałat, orzechy, winogrono ,ser pleśniowy, oliwki, pestki dyni, vinegret)
Włoska (makaron penne, salami, oliwki, świeża papryka, , kuleczki mozzarelli, vinegret)
Farmerska (sałata, marynowane warzywa, grillowany kurczak, jajko, sos jogurtowy)
Nicejska (sałaty, tuńczyk, fasolka, oliwki, jajko, pomidory ,anchois ,sos)

 

Kolacja gorąca 1 zupa i 3 dania główne - do ustalenia przed uroczystością ( 1 zupa i 2 porcje dania ciepłego na osobę)

Żurek na zakwasie z białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Zbujnicka gulaszowa
Zupa Tajska
Flaki wołowe
Arabska z klopsikami, soczewicą, ryżem i papryką
Szaszłyk drobiowy z ryżem
Golonka pieczona na kiszonej kapuście
Pieczeń z szynki w sosie własnym
Żeberka po wiejsku z kapustą kiszoną
Eskalopki ze schabu w sosie z pieczarek z pieczonymi ziemniakami
Pstrąg smażony z cytryną
Ryba zapiekana z mozzarellą

Istnieje możliwość dodatkowego zamówienia:

Tort okolicznościowy – indywidualna wycena
Ciasto – indywidualna wycena
Fontanna czekoladowa z owocami i dodatkami
Płonący udziec wieprzowy z dodatkami
Płonący indyk z dodatkami
Stół wiejski kujawski
Stół wiejski szlachecki
Bufet sushi

Kontakt

Hotel Amazonka Conference & SPA****
ul. Traugutta 5
87-720 Ciechocinek

Tel.
54 230 01 00
54 283 42 71
Kom. 604 678 958